Goedkoop, opvouwbaar en lichtgewicht. De #1 Verkochte Buggy via Buggy.nl: De Hauck Sport voor € 54,99 via Amazon.nl

De kleinste opvouwbare buggy

Wat is de kleinste buggy en welke buggy kan het beste worden opgevouwen? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Om wat voor reden dan ook, kun je op zoek zijn naar de kleinste buggy. Misschien reis je veel, heb je weinig ruimte in de achterbak van de auto, of vind je het gewoon erg praktisch. Er zijn een aantal buggy fabrikanten die zich speciaal op deze uitdaging hebben gericht. En we moeten zeggen, dat we echt verrast zijn door hoe compact sommige buggy’s kunnen worden! Als je kijkt naar de systemen, dan is de oude vertrouwde opklapbare paraplu buggy niet meer in deze lijst te vinden. Tegenwoordig wordt er vernuftiger ingeklapt tot een formaat dat zelfs mee kan als handbagage in een vliegtuig.

Een Plooi Buggy

De meest compacte en klein inklapbare buggy:

GB GOLD Pockit Plus Buggy

De buggy heeft een formaat van 30 x 18 x 35 cm als deze volledig is ingeklapt. Daarmee haalden ze in 2014 een vermelding in het Guinness World Records™. Met het gewicht van 4,9 kg is het ook nog eens een hele lichte buggy. Het gewicht heeft echter geen gevolgen voor de constructie en draagkracht. Want een kindje kan er tot 17kg inzitten. Dat is meer dan gemiddeld.

Als een model uitzonderlijk goed scoort op een bepaald vlak, zullen er ook wel mindere kanten zijn. In dit geval lever je in op een stukje comfort. De zitting is niet helemaal in te klappen, de zonnekap is kleiner en de stoel is wat minder groot. Dat zijn op zich geen enorme nadelen als je de buggy gebruikt zoals waar hij voor bedoeld is: een ideale reisbuggy. Met name als je kindje al wat groter is maar zo nu en dan even wil uitrusten van het lopen, is dit een perfecte oplossing.

De top 5 beste klein opvouwbare buggy's

Een buggy kan op veel verschillende manieren worden ingeklapt. Zo heb je het bekende paraplu-systeem, maar ook ingenieus bedachte vouwsystemen. Het type systeem bepaalt of een buggy in de lengte of bijvoorbeeld in de breedte wordt ingeklapt. Om tot een conclusie te kunnen komen welke buggy het minste ruimte inneemt als deze ingeklapt is, hebben we de lengte, breedte en hoogte maten bij elkaar opgeteld. Het resultaat van deze optelsom is wat de buggy in feite aan ruimte inneemt. Dit resulteert vervolgens in de lijst met kleinste opvouwbare buggy's.

1.

GB pocket plus ingeklapt

Ingeklapt formaat: 30 x 18 x 35 cm | Totale omtrek: 83 cm

Deze GB Pocket Plus buggy is met stip de nummer 1 als het gaat om inklappen. De buggy is tot een dusdanig klein formaat in te vouwen dat je deze mee kunt nemen in de bagagevakken in het vliegtuig. Dit is toch wel de Transformer onder de buggy's! De buggy is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden tot een jaar of 4.

2.

safety first teeny ingeklapt

Ingeklapt formaat: 16 x 56 x 44 cm | Totale omtrek: 116 cm

De Safety 1st Teeny Buggy is een behoorlijk volwaardige buggy die ook nog eens erg licht is. Het allergrootste voordeel ten opzichte van de nummer 1 in deze lijst, is dat deze buggy al geschikt is voor baby's vanaf 0 maanden. En bovenal veel goedkoper is! Veel mensen zijn ook te spreken over het design dat strak oogt in alle beschikbare kleuren (rood, grijs en blauw). Er wordt een handige schoudertas bijgeleverd voor extra draaggemak, maar ook zonder de tas is de buggy prima mee te nemen.

3.

kees2go ingeklapt

Ingeklapt formaat: 44 x 52 x 32 cm | Totale omtrek: 128 cm

De Easywalker Buggy XS is een erg complete buggy die ook nog eens licht is en compact op te vouwen. Deze buggy beschikt over een ruime boodschappenmand en XL-zonneklep. De buggy is te gebruiken vanaf 0 maanden en het maximale adviesgewicht is slechts 15 kg. Daardoor zal je kindje iets minder lang in deze buggy vervoerd kunnen worden dan in veel andere modellen.

4.

kees2go ingeklapt

KEES K2 Go ( Budget Optie )

Ingeklapt formaat: 46 x 26 x 58 cm | Totale omtrek: 130 cm

De Kees K2 Go is wederom een mooie kinderwagen in deze lijst! Dankzij het aluminium frame is de buggy maar 6 kg en vanwege het vouwsysteem ook erg compact. Als je `m invouwt tenminste… want uitgevouwen is het een volwaardige buggy die zelfs een soort van stuurtje heeft! Eigenlijk is het een veiligheidsbeugel, maar wij denken dat jouw kleine er vast ook wel een stuur in zal zien.

5.

titanium baby ingeklapt

Ingeklapt formaat: 65 x 28 x 48 cm | Totale omtrek: 141 cm

Met de elastische stof die over een heuse krokodillen-look beschikt, oogt deze buggy best chic. Zeker de combinatie van de stof en de aluminium cover op het frame draagt hier aan bij. Je kunt deze buggy met één hand opvouwen tot een zeer klein formaat. Met 7,6 kg is hij iets zwaarder dan de andere modellen in deze top 5, maar je krijgt er wel een unieke buggy voor terug! lees maar op de website van Titaniumbaby!

De voor- en nadelen van een compacte buggy

Licht om te vervoeren

Een klein formaat is natuurlijk makkelijk mee te nemen en dus handig in gebruik

Goed op te bergen

Te plaatsen in bagagerekken in bus en trein en zelfs in het bagagevak in het vliegtuig.

Neemt minder ruimte in

Het scheelt heel veel ruimte in bijvoorbeeld de achterbak van de auto of op de fiets/in de bakfiets

Handzaam

De kleinere buggy`s zijn erg handelbaar in bijvoorbeeld winkels omdat ze niet zoveel ruimte innemen

licht gewicht

Naast compact is dit type buggy`s ook vaak erg licht

Minder robuust

Compacte buggy's zijn vaak gemaakt van lichtere materialen en daardoor soms minder robuust en kwalitatief iets minder goed

Minder ruimte voor spullen

Kleinere buggy's hebben minder opbergruimte en er is minder plek voor boodschappen in de mand

Minder comfort

Kleinere buggy`s hebben vaak meer beperkingen in ligstanden en comfort.

Minder demping tijdens het rijden

Compactere buggy`s hebben vaak minder grote wielen en banden van lichtere kwaliteit waardoor de demping minder is

Minder stabiel

Zwaardere dingen aan het stuur kunnen de buggy uit balans brengen