Bekijk de beste Buggy's per merk: Hauck, MacLaren en Safety 1st.

Kinderwagen vader buggy

Een buggy voor de baby

In principe is de buggy niets anders dan een lichte variant van de kinderwagen. Sommigen van de de buggy's zijn echt gemaakt met praktisch nut, zodat ze mee kunnen achterin de auto en in het vliegtuig als handbagage. Deze extra lichte buggy's (vaak onder de 7 kg) worden ook wel paraplubuggy's genoemd. Paraplu buggy's zijn meestal vrij basic, je zal niet snel een slaapstand op een paraplu buggy zien, hierdoor zijn ze vaak niet geschikt voor baby's.

Natuurlijk zijn er genoeg buggy's met slaapstand, verstelbare grepen en andere functionaliteiten die daardoor meer in de buurt van de reguliere kinderwagens komen. Deze uitgebreidere buggy's kunnen ook ter vervanging van de kinderwagen worden gebruikt.

  • Een kinderwagen weegt gemiddeld 12 tot 14 kg
  • Een buggy weegt gemiddeld 6 tot 8 kg
  • Een luxe buggy weegt 8 tot 12 kg

Wanneer kan de baby in de buggy?

In principe kan de baby in de buggy als de baby zelfstandig kan zitten. Maar zoals we hier boven al hebben benoemd zijn er ook buggy's met een slaapstand te verkrijgen, waardoor ze de kinderwagen kunnen vervangen. Wat verder belangrijk is bij het uitzoeken van een goede buggy:

  • De buggy moet voldoende steun bieden;
  • De buggy moet een goede vering hebben;
  • Heeft de buggy moet een slaapstand?

Hier vind je onder meer een overzicht van buggy's met een slaapstand

β€œTip: kan je kind al zelfstandig zitten? Probeer dan wel te voorkomen dat ze te lang in de buggy zitten, goede ondersteuning is belangrijk.”

Laat een reactie achter