Bekijk de beste Buggy's per merk: Hauck, MacLaren en Safety 1st.

paraplu buggy vliegtuig

Alles over de paraplu buggy

Een paraplu buggy, wat is het? Deze soort buggy komt veel voorbij als benaming op de vliegvelden, namelijk wanneer een luchtvaartmaatschappij eisen stelt aan het vervoer van buggyโ€™s.ย  Dan praat met namelijk veelal over een paraplubuggy. In veel gevallen mag je aan boord alleen paraplu buggyโ€™s meenemen in de cabine.ย 

Definitie paraplu buggy

Een paraplu buggy ontleent zijn naam aan de gebogen handvatten en het vouwsysteem dat overeenkomt met die van een paraplu, ze zijn simpel compact te maken. Paraplu buggy's zijn relatief klein, licht en simpel, verwacht geen spannende extra features. Ze hebben veelal een stoffen zitting. een basic frame en zwenkwielen. Daarnaast hebben ze vaak een zonnekap en een boodschappenmand.

Belangrijk om te weten is dat de winkels zelf vaak niet de benaming paraplu buggy gebruiken. Dus voor de duidelijkheid: paraplu buggy's zijn lichtere, kleinere, simpelere en bovenal inklapbare buggy's van 7 รก 8 kilo of minder.

Onderzoek naar de beste paraplubuggy's

Op deze pagina vind je onze selectie met alle paraplubuggy's: paraplubuggy's.ย 

Paraplubuggy's zijn vaak de enige buggy's / kinderwagens die mee de cabine in mogen bij het vliegen, er zijn al hele goedkope paraplubuggy's beschikbaar die echt puur voor de reis zijn of paraplu buggy's die wat luxer zijn en ook buiten het reizen redelijk gebruikt kunnen worden.

 

Toch geen paraplubuggy? Bekijk dan eens de kleinste opvouwbare buggy's

Wij hebben ook onderzoek gedaan naar de kleinste opvouwbare buggy's die op dit moment te verkrijgen zijn. De GB GOLD Buggy Pockit Plus kwam hier het allersterkste uit onze test van beste opvouwbare buggy. Wel maakt deze buggy vaak kleine / minimale veranderingen door en verandert hierdoor ook weer vaak van naam. Hier kun je ook eenvoudig alle GB Pockit Plus modellen zien en daaruit jouw keuze maken.

Paraplu buggy in de handbagage

Elke luchtvaartmaatschappij kent een eigen bagage systeem en de regels rondom het meenemen van buggy's verschillen per maatschappij. Voor Transavia en KLM hebben we al e.e.a. uitgezocht qua het vervoer de buggy:

Buggy regels Transavia:

Voor je baby mag je 1 stuk ruimbagage van maximaal 10 kg meenemen. Dit kan bijvoorbeeld een trolley, kinderwagen รณf opvouwbare paraplubuggy zijn. Je ruimbagage geef je op de luchthaven af bij de check-in balie. Een opvouwbare paraplubuggy is ruimbagage, maar mag je voor het gemak meenemen tot de gate. Wil je meer ruimbagage meenemen voor je baby, dan kun je voordelig extra kiloโ€™s bijboeken.

Kies je ervoor om je opvouwbare buggy (maximaal 10 kg) mee te nemen tot de gate? Dan wordt daar de buggy ingenomen en in het ruim vervoerd. Je kunt de buggy bij aankomst weer ophalen bij de bagageband. Neem je een trolley of kinderwagen mee? Dan worden ze bij de check-in balie ingenomen.

Buggy regels KLM:

Op alle KLM-vluchten mag je per kind altijd gratis 1 opvouwbare kinderwagen (15 x 30 x 100cm) en een (auto)kinderstoeltje meenemen. Wanneer de buggy niet onder de stoel of in het bagagevak past, kun je deze gratis inchecken als ruimbagage of bij de gate afgeven, zodat we hem in het ruim kunnen laden. U mag de kinderwagen voorzien van een beschermhoes, maar deze mag geen extra bagage bevatten. Het autostoeltje mag mee aan boord, maar dient aan een aantal regels te voldoen.

Verder vonden we ook nog op de website de volgende zin over buggy's als bagage:ย 

Wilt u een kinderwagen meenemen aan boord? Voor kleine kinderen mag u kosteloos 1 kleine, volledig opvouwbare kinderwagen meenemen. Zo'n ‘paraplumodel' moet in de bagagebak of onder de stoel voor u passen. Een kinderwagen kunt u altijd kosteloos inchecken als ruimbagage.

Je kan ervan uitgaan dat andere vliegtuigmaatschappijen ongeveer dezelfde regels hanteren, ga altijd bij de specifieke luchtvaartmaatschappij na welke specifieke regels van toepassing zijn op jouw vlucht. Wil je een buggy als handbagage mee nemen: zouden wij aanraden om een paraplubuggy te overwegen van minder dan 7 kilo, het paraplu model van buggy's is vaak de enige optie die wordt geaccepteerd als handbagage voor in het ruim van een vliegtuig.

Wanneer koop je een paraplu buggy?

Vaak wordt de paraplu buggy gekocht naast de kinderwagen, voor korte ritjes of mobiele trips zonder dat je veel mee moet nemen. Deze buggy is over het algemeen pas geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden oud, liefst die al zelfstandig kunnen zitten. Hier zijn tegenwoordig wel uitzonderingen op. Er bestaan buggyโ€™s die geschikt zijn voor babyโ€™s vanaf de geboorte. Als je echter puur op zoekt bent naar een buggy voor bijvoorbeeld in het vliegtuig kan je het beste onze selectie van paraplubuggy's gaan.

Wil je geen paraplubuggy? Bekijk dan de

 

Comments

 • Pingback: Een buggy voor de baby - Buggy.nl
  25 maart 2019
  Reply
 • Maaike
  22 januari 2020

  Dacht dit is handig voor de voorbereiding, maar helaas ;-(
  Jullie hebben het over paraplu buggy’s en de max afmeeting voor bv KLM en dan is de doorverwijzing naar de top 5 geheel niet in overeenstemming met het artikel.
  Jammer

  Reply

Laat een reactie achter