Bekijk de beste Buggy's per merk: Hauck, MacLaren en Safety 1st.

Opvouwbare Plooibuggy

Alles over de compacte plooibuggy

Wanneer je baby zelfstandig kan zitten, kun je een buggy gaan gebruiken. Dit is een handig vervoermiddel waardoor je je baby niet meer hoeft te tillen maar overal mee naartoe kunt nemen. Een van de meest populaire buggy modellen is de compacte plooibuggy. Deze buggy heeft een aantal handige voordelen waar je dagelijks van kunt profiteren. Je kunt zelfs een plooibuggy aanschaffen waar je kleintje en jij jarenlang plezier van kunnen hebben. Hier vind je alle handige informatie over de compacte plooibuggy.

Wil je direct naar het overzicht met plooibuggy's? Kijk dan eens in onze shop en filter op plooibuggy's.

Wat is een compacte plooibuggy?

Hier enkele voorbeelden van buggies die zijn opgevouwen:

GB pocket plus ingeklapt safety first teeny ingeklapt kees2go ingeklapt kees2go ingeklapt

Een compacte plooibuggy is eigenlijk niets anders dan een buggy die je gemakkelijk in en uit kunt vouwen. Ook wel een opvouwbare buggy genaamd, daar hebben wij eerder een onderzoek gedaan, met de vraag: wat is nou de beste (kleine) opvouwbare buggy? Het compacte in de benaming van de compacte plooibuggy betekent dat ze weinig ruimte innemen wanneer ze zijn ingeklapt, maar daarnaast kun je ze met het grootste gemak uitvouwen en direct gebruiken. In de auto kun je de compacte plooibuggy bijvoorbeeld goed meenemen, zodat je altijd een goede en makkelijke buggy bij de hand hebt. De compacte plooibuggy is inmiddels een waar begrip geworden onder ouders en de populariteit zorgt er voor dat het aanbod zeer groot is. Deze handige buggy’s zijn verkrijgbaar in diverse soorten, maten en kleuren.

Het kostenplaatje

Hoewel er verschillende soorten compacte plooibuggy’s zijn, is de prijs in de meeste gevallen rond de €120. Er zijn daarnaast ook uitschieters van boven de €200, maar hierbij gaat het vooral om extra luxe uitvoeringen van de plooibuggy. De meest simpele en handige compacte plooibuggy kun je online al voor minder dan €120 bestellen. Wil je graag een wat luxere variant met een slaapstand, een zonneklep en andere extra’s? Dan kun je rekenen op een wat hogere prijs.Toch is een plooibuggy een van de meest voordelige modellen van buggy’s die je online en in de winkel tegenkomt.

Aandachtspunten voor het bestellen

Waar moet je op letten als je een compacte plooibuggy gaat kopen voor je kleintje? In de eerste plaats is het belangrijk om vooruit te denken: koop daarom een buggy die verstelbaar is en die je dus gemakkelijk langere tijd kunt gebruiken en als het ware met je kindje meegroeit. Er zijn ook nog andere aandachtspunten:

  • Zorg voor een plooibuggy met een verstelbare voetensteun. Dit zorgt ervoor dat je kindje naarmate hij of zij groter wordt, niet in de knel komt.
  • Kijk ook naar de mogelijkheden voor een verstelbare rugleuning. Zo kan je kindje ook een middagslaapje doen in de buggy terwijl jij hem rondrijdt.
  • Wielvering in de compacte plooibuggy zijn geen overbodige luxe!! Wanneer je in het bos loopt of op ongelijke bodem zul je merken dat je hier veel profijt van zult beleven.
  • Kijk naar een plooibuggy met een 5-punts veiligheidsharnas naar de Europese norm. Je kindje zit op deze manier altijd veilig vast.

Nadelen van deze opvouwbare buggy

Deze buggy's hebben één groot nadeel en dat is dat ze niet zo stevig zijn en voelen. Er zitten veel onderdelen in die kunnen inklappen en uitklappen en de buigzaamheid is hoog. Zorg er dus goed voor dat de baby niet te lang in dit soort buggy's zit. Het is beter om een luxer model te hebben voor de lange afstanden en de plooibuggy voornamelijk te gebruiken voor vakanties.

Een goede plooibuggy aanschaffen

Op zoek naar een goede plooibuggy? Ook het oog wil wat, en daarom is het zeker niet verkeerd om ook naar het design te kijken. Op onze site vind je allerlei mooie buggy’s van diverse goede merken. Je kunt de buggy’s filteren op prijs, merk en verschillende extra’s. Echter het is ook goed mogelijk om direct al rond te kijken bij een webshop die veel buggy's verkoopt in de categorie die relevant is: Opvouwbare Buggy's. Zo weet je zeker dat je een goede en compacte plooibuggy naar jouw wensen aanschaft. Ook vind je hier allerlei handige informatie die zeer bruikbaar is als je voor het eerst een plooibuggy gaat kopen.

Wil je weten welke webshops allemaal deze buggies verkopen? Lees dan ook ons artikel over alle webshops die buggies verkopen!

Laat een reactie achter