Bekijk de beste Buggy's per merk: Hauck, MacLaren en Safety 1st.

buggies 3 stuks

Wat je moet weten als je een Buggy koopt

Bij de keuze voor een buggy is het belangrijk om te bepalen in welke mate je deze gaat gebruiken en voor hoeveel kinderen. Als je de buggy meer gaat gebruiken, valt een iets hogere aanschafprijs te verantwoorden. Gemiddeld genomen zijn de duurdere buggyโ€™s uit betere materialen opgebouwd en zullen ze daardoor wat langer mee kunnen gaan. Als je deze niet zo vaak gebruikt, of je moet wat op de centen letten – we weten hoe duur het gezinsleven is – dan zijn er hele goede buggyโ€™s voor een scherpe prijs.

Op deze pagina vind je tips zodat je een buggy kunt vinden die precies aansluit bij jouw behoefte. Denk bij de aankoop van een buggy aan de volgende dingen:

1. Voor welke leeftijd is de buggy geschikt

Welke leeftijd heeft je kindje? Als het kind wat ouder is, heb je misschien niet zo`n enorm geavanceerde buggy meer nodig. Oudere kinderen kunnen al veel beter langere stukken lopen. Bij jonge kinderen of babyโ€™s is het verstandig om iets meer aandacht te besteden aan de functionaliteiten van de buggy. Zo zijn er tegenwoordig zelfs buggyโ€™s waar je een baby in kunt vervoeren. Daarmee zou je de veel duurdere kinderwagens kunnen overslaan.

2. Gewicht

Een lichte buggy is altijd prettiger dan een zware, maar dit geldt helemaal als je deze ook vaak moet sjouwen of wanneer je veel reist. Als een van de twee het geval is, is het slim om goed naar het gewicht te kijken. Gemiddelde buggyโ€™s zijn rond de 6 – 9 kilo. De lichtste soorten buggyโ€™s zijn rond de 6 – 7 kilo. Deze hebben als nadeel dat ze iets minder stevig / robuust kunnen zijn.

Het overzicht met lichte buggy's is hier te vinden

3. Formaat

Als je een ruime gang hebt vanuit waar je de buggy zo de straat oprijdt, dan hoeft formaat geen probleem te zijn. Maar mensen die op een bovenwoning wonen zullen daar wel anders over nadenken. Ook als je bijvoorbeeld een kleinere achterbak hebt ben je gebaat bij een kleinere buggy. Dan kun je er voor kiezen om een wat simpelere buggy te nemen, je kunt echter ook voor ingenieuze opvouwsystemen gaan. Daar betaal je dan wel wat meer voor.

4. Type wielen

Op wat voor terrein ga je de buggy gebruiken? Als je deze enkel gebruikt om door winkelstraten te rijden, dan voldoet een buggy met wat kleinere, standaard wielen. Als je daarentegen verwacht dat je veel buiten zult zijn in de natuur, dan zijn grotere wielen misschien een betere keuze. Deze rijden beter door bospaden en zand.

5. Drie- of vierwieler buggy

De keuze voor een drie- of vierwieler hangt enigszins samen met het vorige punt. Drie wielen staan stabieler op oneffen ondergronden. 4 wielen op vlakke stukken. Dus als je van plan bent om veel door het bos of strand te gaan lopen, dan is een driewieler een betere / sportievere keuze.

โ€œLeuk feitje: 92% van de buggy's die verkocht worden heeft vier wielenโ€

6. Heeft de buggy een lig- of slaapstand

Als je de buggy voor langere tijden wilt gebruiken, en je hebt een kindje dat nog regelmatig slaapt, dan is het erg fijn om een goede ligstand te gebruiken. Zeker bij de hele jonge kindjes is het belangrijk dat ze een goede houding hebben als ze wat langer in de buggy zitten. Bovenal kan je door het kopen van een buggy met ligstand de aankoop van een kinderwagen voorkomen.. Stel je voor hoeveel je hiermee zou besparen. =)

Zie hier een overzicht van kwalitatieve buggy's die wij hebben gevonden met een slaapstand of verstelbare leuning:

7. Ruimte voor extra spullen

Een slim ontworpen buggy heeft goede opbergruimte. Op die manier kun je speelgoed of boodschappen eenvoudig meenemen. Dat is handiger dan zware tassen aan de handvatten hangen, want buggyโ€™s zijn niet zo stabiel en robuust als kinderwagens. Een te zware tas kiepert de buggy makkelijk om. Als je dan opbergruimte hebt tussen de wielen – en dus een laag zwaartepunt – zal dat de buggy stabiel houden.

8. Hoogte handvatten

Voor langere mensen is het goed om te kijken naar de hoogte van de handvatten. Een buggy die onvoldoende hoogte heeft, zal niet lekker lopen. En juist dat is belangrijk bij een buggy. Je legt er waarschijnlijk wel wat afstanden mee af namelijk. Een te laag handvat dat te dicht op de buggy zit heeft 2 problemen: Je loopt licht voorover, en er is een kans dat je met je voeten tegen de onderkant van de buggy komt. Lange mensen hebben immers ook vaak lange benen, en als je onvoldoende afstand tot de buggy hebt, loopt dit erg vervelend. Het is belangrijk om hier goed op te letten.

9. Regenhoes

Wij vinden het erg handig als er een regenhoes bij de buggy wordt geleverd. Op die manier is je kindje goed beschermd tegen weer en wind. In een buggy zitten ze vaak langer stil, en dus zal het kindje het wat sneller koud krijgen. Een regenhoes beschermt tegen de wind, maar ook zeker tegen de regen.

“In Nederland kan een buggy eigenlijk niet zonder regenhoes”

In dit artikel vind je alles over bijvoorbeeld universele regenhoezen voor je buggy.

10. Accessoires Inbegrepen?

Welke accessoires zijn er bijgeleverd? Sommige dingen zijn ontzettend handig om direct bij de kinderwagen te kopen. Maar dan moet je wel eerst even weten welke opties de buggy al heeft. Buggy Accessoires kunnen duur zijn. Houdt hier rekening mee met een aankoop: als je alles apart moet kopen kan een goedkope buggy duur uitpakken.

Laat een reactie achter