Vragen? info@buggy.nl
paraplu buggy vliegtuig

Alles over de paraplu buggy

Een paraplu buggy, wat is het? Deze soort buggy komt veel voorbij als benaming op de vliegvelden, namelijk wanneer een luchtvaartmaatschappij eisen stelt aan het vervoer van buggy’s.  Dan praat met namelijk veelal over een paraplubuggy. In veel gevallen mag je aan boord alleen paraplu buggy’s meenemen in de cabine. 

Definitie paraplu buggy

Een paraplu buggy ontleent zijn naam aan de gebogen handvatten en het vouwsysteem dat overeenkomt met die van een paraplu, ze zijn simpel compact te maken. Paraplu buggy's zijn relatief klein, licht en simpel, verwacht geen spannende extra features. Ze hebben veelal een stoffen zitting. een basic frame en zwenkwielen. Daarnaast hebben ze vaak een zonnekap en een boodschappenmand.

Belangrijk om te weten is dat de winkels zelf vaak niet de benaming paraplu buggy gebruiken. Dus voor de duidelijkheid: paraplu buggy's zijn lichtere, kleinere, simpelere en bovenal inklapbare buggy's van 7 á 8 kilo of minder.

Onderzoek naar de beste Paraplubuggy's

Wij hebben op Buggy.nl zelf onderzoek gedaan naar de kleinste opvouwbare buggy's die op dit moment te verkrijgen zijn. De GB GOLD Buggy Pockit Plus kwam hier het allersterkste uit onze test van beste opvouwbare buggy. Wel maakt deze buggy vaak kleine / minimale veranderingen door en verandert hierdoor ook weer vaak van naam. Hier kun je ook eenvoudig alle GB Pockit Plus modellen zien en daaruit jouw keuze maken. Dan ben je na jouw aankoop in ieder geval zeker in het bezit van een Buggy die het vliegtuig in mag. GB Pockit heeft namelijk de allerkleinste opvouwbare modellen.

Paraplu buggy in de handbagage

Elke luchtvaartmaatschappij kent een eigen bagage systeem en de regels rondom het meenemen van buggy's verschillen per maatschappij. Voor Transavia en KLM hebben we al e.e.a. uitgezocht qua het vervoer de buggy:

Buggy regels Transavia:

Voor je baby mag je 1 stuk ruimbagage van maximaal 10 kg meenemen. Dit kan bijvoorbeeld een trolley, kinderwagen óf opvouwbare paraplubuggy zijn. Je ruimbagage geef je op de luchthaven af bij de check-in balie. Een opvouwbare paraplubuggy is ruimbagage, maar mag je voor het gemak meenemen tot de gate. Wil je meer ruimbagage meenemen voor je baby, dan kun je voordelig extra kilo’s bijboeken.

Kies je ervoor om je opvouwbare buggy (maximaal 10 kg) mee te nemen tot de gate? Dan wordt daar de buggy ingenomen en in het ruim vervoerd. Je kunt de buggy bij aankomst weer ophalen bij de bagageband. Neem je een trolley of kinderwagen mee? Dan worden ze bij de check-in balie ingenomen.

Buggy regels KLM:

Op alle KLM-vluchten mag je per kind altijd gratis 1 opvouwbare kinderwagen (15 x 30 x 100cm) en een (auto)kinderstoeltje meenemen. Wanneer de buggy niet onder de stoel of in het bagagevak past, kun je deze gratis inchecken als ruimbagage of bij de gate afgeven, zodat we hem in het ruim kunnen laden. U mag de kinderwagen voorzien van een beschermhoes, maar deze mag geen extra bagage bevatten. Het autostoeltje mag mee aan boord, maar dient aan een aantal regels te voldoen.

Je kan ervan uitgaan dat andere vliegtuigmaatschappijen ongeveer dezelfde regels hanteren, ga altijd bij de specifieke luchtvaartmaatschappij na welke specifieke regels van toepassing zijn op jouw vlucht. Wil je een buggy als handbagage mee nemen: zouden wij aanraden om een lichtgewicht buggy te overwegen van minder dan 7 kilo.

Wanneer koop je een paraplu buggy?

Vaak wordt de paraplu buggy gekocht naast de kinderwagen, voor korte ritjes of mobiele trips zonder dat je veel mee moet nemen. Deze buggy is over het algemeen pas geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden oud, liefst die al zelfstandig kunnen zitten. Hier zijn tegenwoordig wel uitzonderingen op. Er bestaan buggy’s die geschikt zijn voor baby’s vanaf de geboorte. Als je echter puur op zoekt bent naar een buggy voor bijvoorbeeld in het vliegtuig kan je het beste onze top 5 opvouwbare buggy's bekijken.

 

Comments

Laat een reactie achter